BICeP 2018 Bantu Pelajar Tentukan Laluan Karier

oleh Nadiah@KKTMLedang

Tangkak, 16 Oktober – Seramai 361 pelajar tahun akhir Kolej Kemahiran Tinggi MARA (KKTM) yang telah menamatkan latihan industri didedahkan dengan informasi berguna dalam penentuan laluan kerjaya industri bioperubatan melalui penganjuran program Biomedical Industry for Career Path 2018 (BICeP’18).

Menurut Pengarah MARA Negeri Johor, Nor Hashimi Mahat, program yang diadakan pada hari ini amat signifikan dalam menyalurkan maklumat yang berguna kepada para pelajar terlibat sekali gus membolehkan mereka bersedia untuk mengharungi kerjaya dalam bidang bioperubatan kelak.

“Dengan fasiliti yang canggih serta warga kerja yang berpengalaman, KKTM Ledang sememangnya menjadi contoh pihak industri dan institusi pendidikan lain dalam bidang bioperubatan, justeru program hari ini amat bertepatan dalam usaha berterusan kita memastikan modal insan yang dihasilkan adalah berkualiti serta menepati kehendak industri” katanya.

Pengarah MARA Negeri Johor menyampaikan sijil penghargaan kepada moderator forum

Beliau berkata demikian semasa hadir mewakili Timbalan Ketua Pengarah Pendidikan MARA, Dato’ Roseli Dol merasmikan BICep’18 di sini hari ini.

Antara pengisian program adalah Biztalk By MARA Johor, taklimat Degree in UniKL: The Way Forward, dan MARA Biomedical Experts Seminar (MARA BES) serta sesi temu duga kerja oleh industri berkaitan.

Program yang berlangsung selama dua hari ini turut dimeriahkan dengan acara sampingan seperti perlawanan persahabatan sukan, majlis makan malam serta anugerah kecemerlangan siswa.

This entry was posted in Pendidikan. Bookmark the permalink.