KKTM Ledang Dinobat Sebagai Johan Keceriaan Kemerdekaan Negeri Johor 2018

KKTM Ledang diwakili oleh Che Safie Che Omar menerima Sijil Penghargaan, Wang Tunai dan cenderahati dari Dato’ Mohd Rashid Hasnon, Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat merangkap Ahli Parlimen Batu Pahat.

Oleh Afidah Kasim @KKTM Ledang

BATU PAHAT, 8 Oktober – KKTM Ledang sekali lagi telah berjaya merangkul kejayaan sebagai juara dalam Pertandingan Keceriaan Bulan Kebangsaan 2018 anjuran Jabatan Penerangan Malaysia bagi kategori IPT Awam/ Swasta.

Satu majlis penghargaaan telah diaadakan di Bangunan Wakaf Majlis Agama Islam Johor bertempat di Batu Pahat, untuk mengiktiraf para pemenang yang telah bertungkus-lumus menceriakan premis masing-masing dan menterjemah semangat patriotik dalam bentuk landskap yang indah dan ceria.

“Objektif utama program itu bertujuan memupuk semangat patriotik dan cintakan negara, di samping mendorong serta mencetus kreativiti rakyat dalam menyemarak sambutan bulan kemerdekaan negara” ucap Zainudin Haji Ismail, Pengarah Penerangan Negeri Johor.

Tambah beliau lagi, “Antara yang dapat dilihat melalui pertandingan ini adalah keunikan cara dan gaya jabatan serta institusi yang mengambil bahagian dalam mempamerkan dan mengibarkan Jalur Gemilang sehingga menjadi tumpuan masyarakat sekeliling, serta menarik minat pengguna jalanraya yang menggunakan laluan tersebut”.

KKTM Ledang yang di wakili oleh Timbalan Pengarah Khidmat Pengurusan, Che Safie Che Omar telah menerima Sijil Penghargaan dan wang tunai sebanyak RM2000 dalam majlis penyampaian yang disempurnakan oleh Dato’ Mohd Rashid Hasnon, Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat merangkap Ahli Parlimen Batu Pahat.

Dengan kemenangan ini telah melayakkan KKTM Ledang mewakili Negeri Johor dalam Pertandingan Keceriaan Bulan Kebangsaan 2018 dalam kategori IPT Awam/Swasta peringkat kebangsaan.

This entry was posted in Berita Kejayaan. Bookmark the permalink.