Tiada rahsia berjaya

KUALA LUMPUR 03 JUNE 2016. Tokoh Pelajar Anugerah Kecemerlangan 2015 Media Prima, Iffah Umairah Julmajdi. NSTP/YAZIT RAZALI

 Tokoh Pelajar Anugerah Kecemerlangan 2015 Media Prima, Iffah Umairah Julmajdi. NSTP/YAZIT RAZALI

Kuala Lumpur: Seramai 86 anak warga kerja Media Prima Berhad (MPB) yang memperoleh keputusan cemerlang dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR), Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun lalu diraikan dalam majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik MPB 2015, di sini, semalam.

 

Majlis disempurnakan Ketua Pegawai Eksekutif The New Straits Times Press (NSTP) Datuk Mohammad Azlan Abdullah.

 

Hadir sama Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen MPB Datuk Kamal Khalid serta Pengarang Urusan Kumpulan NSTP Datuk Abdul Jalil Hamid.

Mohammad Azlan berkata, penganjuran anugerah berkenaan adalah tanda sokongan pihak syarikat terhadap usaha gigih anak kakitangan dalam mencapai kecemerlangan.

 

Katanya, MPB adalah kumpulan syarikat yang mementingkan keseimbangan dari aspek kerjaya serta kehidupan berkeluarga kerana meskipun sibuk dengan kerja masing-masing, namun kebajikan dan amanah kepada keluarga perlu diberi keutamaan.

 

“Diharapkan penghargaan dan pencapaian ini akan menjadi pencetus kepada semua penerima bagi mencapai kecemerlangan bukan saja untuk diri sendiri bahkan keluarga dan masyarakat,” katanya.

 

Penerima, Iffa Umairah Zulmajdi, 18, berkata, kejayaannya memperoleh 10A 1B dalam peperiksaan SPM diharap dapat menjadi pembakar semangat kepada dua adiknya untuk berjaya dalam peperiksaan masing-masing.

 

Bekas pelajar Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) Gemencheh itu kini melanjutkan pelajaran di peringkat Asasi Sains di Universiti Teknologi MARA (UiTM) dan bercita-cita untuk menjadi seorang pakar jantung suatu hari nanti.

 

Katanya, tiada rahsia untuk berjaya dalam peperiksaan melainkan perlu memberi tumpuan penuh ketika guru mengajar selain segera bertanya sekiranya tidak memahami sesuatu topik yang diajar.

 

Sumber : http://www.hmetro.com.my/node/142581?m=1

This entry was posted in Berita Kejayaan, Pendidikan. Bookmark the permalink.